Vins i vinyes

Varietats

Varietats negres:

Manto negro (principal), Callet, Gorgollassa,Tempranillo, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Syrah y Merlot.

La varietat autòctona anomenada "manto negro" és la base dels vins negres de la comarca, i ha de participar en l’elaboració d’aquests vins almenys en un 30%.

Cep de port dret, de mitjana producció. Brotació mitjana i cicle de maduració llarg. Sensible al míldiu. Fulla mitjana,i raïm mitjà i lleugerament compacte. Alta raduació, baixa coloració i aroma peculiar. Fruit Ric en sucres i aromes, genera uns vins d’excel·lents qualitats i amb molt caràcter, de capa mitjana-alta. A la boca són càlids i vellutats, amb un bon final de boca i molt agradables. La seva graduació alcohòlica és mitjana-alta.

La varietat Gorgollassa pot estar present como màxim en un 30% en vins negres i rosats.

Varietats blanques:

Moll o Prensal Blanc (principal), Giró ros, Macabeo, Parellada, Chardonnay i Moscatell.

Pel què fa a les varietats blanques, la principal és l’autòctona "moll" o "premsal blanc", base dels vins blancs i espumosos, i deu participar en l’elaboració d’aquests vins en una proporció mínima del 50%.

Cep d\\'alta producció i vigor. Brotació mitjana; fulles grosses, dentadesi amb presència de pèls. Raïm gros, llarg i solt. Graduació mitjana i baixa acidesa.Genera uns vins de marcat caràcter fruital, de color groc pallós, molt bona estructura, intensos en sensacions molt agradables.

La varietat "moscatell" és la base dels vins tipus "muscat", que poden ser secs o dolços.També són vins florals, molt interessants i agradables.

Estadístiques:

Extensió de varietats viníferes, inscrites en el Registre de Vinyes del Consell Regulador.

Viníferes negres Hectàrees % S.N.
Total negres 467,56
Manto Negro 175,24 37,48
Callet 20,94 4,48
Tempranillo 23,50 5,03
Monastrell 7.36 1.57
Cabemet Sauvignon 122,19 26,13
Syrah 56,94 12,18
Merlot 54,09 11.57
Altres negres 4,00 1,28
Gorgollassa 1,33 0,28
Viníferes blanques Hectàrees % S.B.
Total blanques 144,61
Moll o Prensal Blanc 80,86 55,92
Macabeo 2.16 1,49
Parellada 0,77 0,53
Chardonnay 41,02 28,37
Moscatel 11,60 8,02
Altres Blanques 2,36 1,63
Giro ros 5,84 4,04
 
 

Total vinyes: 612,17

Tipus de vi

Tots els vins amparats per la DO Binissalaem s\'han d\' elaborar a partir de raïm produït a la comarca vitivinícola de Binissalem i han de complir amb els preceptes del Reglament de la Denominació d\'Origen.
La comarca de la DO Binissalem ofereix, una àmplia gama de vins de gran qualitat.

 1. Els vins negres poden ser joves o de criança, reserva i gran reserva. Segons el temps de criança existeixen diferents categories.

  En la seva elaboració hi ha d’intervenir com a mínim un 30% de la varietat Manto Negro i un màxim d\'un 30% de Gorgollassa.
  Poden comercialitzar-se com a joves o romandre a barriques de roure durant un període de temps variable, generant vins de diferents categories.
      
  Vins joves (blancs, rosats, negres i espumosos) o vins amb una criança que no assoleix els mínims exigits per a la resta de categories.

  Blanc
 2. Els vins blancs s’elaboren a partir d’un mínim d’un 50% de l’autòctona Moll o Premsal Blanc, o a partir d’un 50% de Moscatell.
  Poden ser secs o dolços. Algunes partides es comercialitzen amb una estança curta o fermentació a barrica de roure.
 3. Els vins rosats poden elaborar-se a partir de qualsevol varietat autoritzada pel reglament amb un màxim d\'un 30 % de Gorgollassa. Són vins llaminers i afruitats. 
 4. Els vins escumosos blancs s’elaboren a partir d’un mínim d’un 50% de la varietat blanca autòctona Moll o Premsal Blanc, mentre que els escumosos rosats poden elaborar-se a partir de qualsevol varietat autoritzada amb un màxim del 30% de la varietat Gorgollassa.

Els terminis per a l’envelliment dels vins negres són:

 • CRIANÇA: mínim d’envelliment de 24 mesos, dels quals al menys sis hauran d’haver romàs a barriques de fusta de roure.

  Criança
 • RESERVA: mínim d’envelliment de 36 mesos, dels quals al menys dotze hauran d’haver romàs a barriques de fusta de roure i la resta del període, en botella.

  Reserva
 • GRAN RESERVA: mínim d’envelliment de 60 mesos, dels quals al menys divuit hauran d’haver romàs a barriques de fusta de roure i la resta del període, en botella.
  Tots els vins emparats per la denominació d’origen Binissalem-Mallorca tenen unes característiques diferencials, gràcies a l’aportació destacada de les varietats pròpies de la comarca, que combinades amb les foranies han donat des de fa temps fama als vins de la zona.

  L’àmplia gamma i varietat de vins de la comarca es combinen a la perfecció amb la gamma també àmplia de plats de la rica i variada gastronomia típica de l’illa.

  Gran Reserva

cerrar mensaje Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta l’ús. Més informació.